Am aflat cu toții despre o inițiativă a Ministerului Educației din România privind un program de 3 milioane de lei, program ce viza (re)educarea părinților și a copiilor în ritm săptămânal, cu scopul de a depăși mentalitățile tradiționale cu privire la familie și de a redefini identitatea de gen și respectul pentru diversitate. Pe scurt, o agendă pro-LGBTQ. Discuțiile în Parlament și în comisii urma să aibă loc la începutul lunii iulie. În urma acestei inițiative, un număr de 300 de ONG-uri s-au sesizat și au inițiat o strângere de semnături, alături de mii de părinți care și-au scris nemulțumirile pe adresa de e-mail a ministerului. Ca urmare a acestor acțiuni, ministerul a retras această propunere de lege de pe ordinea de zi.

Domnul să fie slăvit!

Ce înțelegem (și) din această situație?

1. În România, agenda de promovare a LGBTQ e o realitate, alături de promotorii ei tot mai des prezenți în forurile de decizie.

2. Lucrurile sunt mult mai subtile decât ne-am imaginat și acești promotori (naționali și internaționali) profită de naivitatea și neatenția (nepregătirea) multora dintre noi.

3. Încă nu am ajuns la gradul de lejeritate al țărilor civilizate(?), încât aceste propuneri să treacă fără reacție din partea publicului. Numărul mare de împotriviri în timpul scurt arată că nu suntem nepăsători cu privire la viitorul copiilor noștri și al națiunii române. Nu putem sta nepăsători și e de datoria noastră, a fiecăruia, să reacționăm; desigur, maniera contează.

4. Modul haotic (cel puțin aparent) de conducere a țării (parlament și guvern în mod special), acutizat în ultimii ani, și corupția care întrece orice precedent aduc motive serioase de rugăciune, de post și de regrupare a comunităților de credință în mod special în jurul valorilor Scripturii, în acord cu istoria creștinismului, de al cărui tezaur bogat ne bucurăm.

5. Unitatea poporului (întâi poporul Domnului) va slăbi (nu zic că va opri de tot) toate aceste inițiative, dând de înțeles celor din conducere că nu ne pot manipula cum poftesc. Iar la momentul votului, să ne dea Domnul gândul cel bun!

Dumnezeu ne pune la dispoziție resurse, timp (o resursă în sine) și contexte în care să formăm generațiile ce vor influența cultura și nu numai. Printr-o trăire creștinească, potrivită principiilor Scripturii, în casă, în fața soților, a soțiilor, a copiilor, apoi la locul de muncă, la școală, facem (mai mult decât credem) cu pași mici lucruri mari.

„Încrede-te în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe înțelepciunea ta, recunoaște-L în toate căile tale și El îți va netezi cărările.” (Proverbe 3:5-6)